Contact Dr. Lindquist for consultation 1-800-838-4268 or Contact Us
Skip to main content

SDEP™ ECHO Lecture and Wet Lab April 24-26, 2020

SDEP™ ECHO Lecture and Wet Lab April 24-26, 2020 Andover, NJ

To Register click HERE.

Join Peter Modler DVM, Dipl.-Tzt. and Eric Lindquist, DMV, DABVP, Cert. IVUSS along with SonoPath's SDEP™ Certified Clinical Sonography team at the SonoPath Veterinary Education Center for a 3-day weekend of hands-on training to rapidly learn to obtain all of the top echo views you need to optimize imaging, correctly diagnose, and make the right treatment decisions based on results for your patients.

EARN 22 RACE approved CE credits. This course is designed for both doctors and technicians. Your learning curve will be rapid and maximized, and you will go home ready to implement your skills immediately. Developed by Dr. Eric Lindquist, the SonoPath Diagnostic Efficiency Protocol (SDEP™) is the most efficient instructional ultrasound technique ever invented.

*Program registration fees includes: Course and materials fee (you will receive a free download of our SDEP™ ECHO Progression instructional video; a $189 value, 2 weeks prior to the event), 22 RACE approved CE credits, breakfast and lunch during lab. *It does not include travel arrangements or hotel accommodations.

 

Schedule for SDEP™ ECHO Lecture and Wet Lab:

4/24 Friday: Lectures in the upstairs lecture hall at the SPVEC

Breakfast & Lectures: 8:00am-12:00pm (4hrs)

Cardiology is so simple! It’s just four main cardiac diseases. (1 hr)
SDEP™ ECHO Progression. (1 hr)
Doppler, how to adjust and how to interpret. (1 hr)
Degenerative mitral valve disease. (1 hr)

Lunch: 12:00-12:30pm (1/2hr)

Lectures: 12:30pm-4:30pm (4hrs)
DCM - what ultrasound can tell us. (1 hr)
Congenital disease - Differentiating the dangerous from the harmless. (1 hr)
Cats - another world: Does it really make a difference? (1 hr)
Pulmonary hypertension: How not to miss it. (1 hr)

*Followed by a welcome reception 5pm-6pm (in the SPVEC lounge)

4/25 Saturday: Morning lecture in the upstairs lecture hall at the SPVEC

Breakfast & Lecture: 8:00 am-9:30 am - SDEP™ ECHO Review. (1.5 hrs)
Scanning lab: in the main floor ultrasound suite - 9:30am-12:00pm (2.5hrs)

Lunch & Lecture: 12:00pm-1:30pm - Help! I can’t get that view! (1 hr)
Scanning lab: in the main floor ultrasound suite - 1:30pm-4:00pm (2.5hrs)

4/26 Sunday: Morning lecture in the upstairs lecture hall at the SPVEC

Breakfast & Lecture: 8:00 am-9:30 am - Summary on Volume and Pressure
overload and cardiology Quiz. (1.5 hrs)
Scanning lab: in the main floor ultrasound suite - 9:30am-12:00pm (2.5hrs)

Lunch & Lecture: 12:00pm-1:30pm -Cliff notes on ECG for practitioners. (1 hr)
Scanning lab: in the main floor ultrasound suite - 1:30pm-4:00pm  (2.5hrs)

 

**Space is limited, as scanning groups will be limited to no more than 3 people per station to ensure plenty of hands on learning for each attendee. We encourage you to reserve your space as soon as possible.

Cost: $2150  To Register click HERE.

***Group discounts are available, please contact us at: 1-800-838-4268

 *Scanning lecture topics/program schedule subject to change as needed.

REFUNDS: Owing to the complexity and significant financial commitment involved in providing CE events, SonoPath retains the following policy for refunds after signing up and paying for a CE event: Refund 50% up to 30 days before the event then 25% up to 1 week before. A refund will not be issued if cancelled within the week of the event unless verified flight issues or health problems caused inability to attend. Then, the fee may be applied to another event of lesser or equal cost within the same calendar year.

For bulk purchase rates of these products please contact us.