Contact Dr. Lindquist for consultation 1-800-838-4268 or info@sonopath.com
Skip to main content

*SOLD OUT* SDEP ECHO 3-Day On-Site Ultrasound Lecture/Wet Lab: Andover, New Jersey, Oct. 26-28, 2018

SDEP ECHO 3-Day On-Site Ultrasound Lecture/Wet Lab: Andover, New Jersey, Oct. 26-28, 2018.

Click HERE to register!

Join us for lectures from Dr. Peter Modler, Dr. Eric Lindquist, and the SonoPath team with hands-on training to rapidly learn to obtain all of the top echo views you need to optimize imaging, correctly diagnose, and make the right treatment decisions based on results.

Designed for both beginners and more advanced sonographers, your learning curve will be rapid and maximized, and you will go home ready to implement immediately. Developed by Dr. Lindquist, the SonoPath Diagnostic Efficiency Protocol (SDEP) is the most efficient instructional ultrasound technique ever invented. 
Hot Topics:  

  • Doppler Applications/Exams
  • Mitral Valve Disease
  • Different Faces of DCM
  • Secrets of Feline Heart Disease
  • Congenital Heart Disease 

 

10/26 Friday lectures -  at the Tamaracks
                                          
Breakfast & Lectures: 8:00am-12:00pm (4hrs)
Cardiology is so simple! It’s just four main cardiac diseases. (1 hr)
SDEP™ ECHO Progression. (1 hr)
Doppler, how to adjust and how to interpret. (1 hr)
Degenerative mitral valve disease. (1 hr)

Lunch: 12:00-12:30pm (1/2hr)

Lectures: 12:30pm-4:30pm (4hrs)
DCM - what ultrasound can tell us. (1 hr)
Congenital disease - Differentiating the dangerous from the harmless. (1 hr)
Cats - another world: Does it really make a difference? (1 hr)
Pulmonary hypertension: How not to miss it. (1 hr)


*Followed by a Welcome Reception: 5pm-6pm

 

10/27 Saturday scanning lab - at Andover Animal Hospital

Breakfast & Lecture: 8:00 am-9:30 am - SDEP™ ECHO Review. (1.5 hrs)
Scanning lab: 9:30am-12:00pm (2.5hrs)

Lunch & Lecture: 12:00pm-1:30pm - Help! I can’t get that view! (1 hr)

Scanning lab: 1:30pm-4:00pm (2.5hrs)

10/28 Sunday scanning lab - at Andover Animal Hospital

Breakfast & Lecture: 8:00 am-9:30 am - Summary on Volume and Pressure
overload and cardiology Quiz. (1.5 hrs)
Scanning lab: 9:30am-12:00pm (2.5hrs)

Lunch & Lecture: 12:00pm-1:30pm Cliff notes on ECG for practitioners. (1 hr)

Scanning lab: 1:30pm-4:00pm  (2.5hrs)

 

*Program registration fees includes: Course and materials fee (you will receive a free download of our SDEP ECHO video presentation before the seminar itself; a $69 value), 22 RACE approved CE credits, breakfast and lunch during lab. It does not include travel arrangements or hotel accommodations, however we have arranged for special discounted hotel rates for our attendees. **Special hotel rate 

** Space is limited, as scanning groups will be limited to no more than 3 people per station to ensure plenty of hands on learning for each attendee. We encourage you to reserve your space as soon as possible.

Cost: $1950

***Group discounts are available, please contact us at: 1-800-838-4268